8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

2021-12-24 13:37

  Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας αθλητικές  δραστηριότητες  και εκδηλώσεις  με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

  Με συντονιστή της εκδήλωσης τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Παππά Εμμανουήλ ο οποίος σε συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς όλων των τάξεων υλοποίησαν ποικίλες δράσεις όπως: Προβολή ταινιών, παιδαγωγικά κουίζ, εικαστικές δημιουργίες και αθλητικές συμπράξεις μεταξύ των τμημάτων.

  Πραγματοποιήθηκε αρχικά πεζοπορία μαθητών και εκπαιδευτικών όλων των τάξεων του σχολείου και στη συνέχεια διεξήχθη ένας συμβολικός «Δρόμος Φιλίας» όπου οι μαθητές διένυσαν μια διαδρομή με εμπόδια, τα οποία προσπέρασαν για να παραδώσουν στους μαθητές των άλλων τμημάτων την εικαστική τους δημιουργία την οποία κρατούσαν υπό μορφή σκυτάλης.

    Με το τρόπο αυτό εξέφρασαν την αγάπη τους, τη φιλία τους, την αθλητική συνεργασία και γενικότερα πληθώρα συναισθημάτων τα οποία «χρωμάτισαν» ευχάριστα την αθλητική μας γιορτή.

    Επιστέγασμα των προσπαθειών όλων των συμμετεχόντων ήταν η δημιουργία κλίματος ψυχικής αλληλεπίδρασης τόσο με την ανταλλαγή εικαστικών αθλητικών μηνυμάτων μεταξύ των μαθητών διαφορετικών τάξεων, όσο και με τις πολυποίκιλες δράσεις που υλοποιήθηκαν γύρω από το δημιουργικό αθλητισμό, κάτι που τόσο πολύ  έλειψε τα τελευταία χρόνια λόγω των υγειονομικών συνθηκών.