eTwinning

2022-06-15 07:13

 

 

Το σχολικό έτος 2021-22 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Στ’1 και Στ΄2 συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο “The Stolen Necklace” (το κλεμμένο κολιέ).

Πρόκειται για ένα δημιουργικό πρόγραμμα στο οποίο τα παιδιά συνεργάζονταν με μαθητές από Τουρκία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, και άλλα δύο ελληνικά σχολεία από Βόλο και Ιωάννινα ,γνωρίζοντας άλλες

χώρες και κουλτούρες. Κατά τη διάρκεια του έργου τους καθοδηγούσαν οι εκπαιδευτικοί Ροζαλία Βοξάκη ( ΠΕ70) ,Μαρία Ψυχή (ΠΕ70) και Δέσποινα Καραμανή (ΠΕ06),όπου με τη χρήση της τεχνολογίας, με εκπαιδευτικές εκδρομές και τη συνεργασία με τις άλλες χώρες, στο τέλος της χρονιάς όλοι οι συμμετέχοντες δημιούργησαν από κοινού ένα ηλεκτρονικό βιβλίο κι ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο, που δείχνει την πορεία που ακολούθησε η ντετέκτιβ του έργου ,κυρία Smart περνώντας από όλες τις χώρες και ,φυσικά, κι απ’το νησί μας, με σκοπό να ανακαλύψει το κολιέ που εκλάπη από το μουσείο του eTwinning.

 

 

Ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας υπήρξε η μέρα κατά την οποία επικοινώνησαν μέσω τηλεδιάσκεψης με τα υπόλοιπα σχολεία και έπαιξαν μαζί ένα ενδιαφέρον διαδικτυακό παιχνίδι γεωγραφικών γνώσεων, σχετικό με τις χώρες του προγράμματος. Με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων τα παιδιά αντάλλαξαν πληροφορίες, συνεργάστηκαν και καλλιέργησαν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, ενώ ,παράλληλα απέκτησαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη χρήση της αγγλικής γλώσσας. Μέσα από την επαφή τους με άλλες χώρες, κουλτούρες , ήθη και έθιμα ξέφυγαν από τα στενά πλαίσια του τόπου τους και διεύρυναν τους ορίζοντες τους.

 

Ευχόμαστε και στο μέλλον το σχολείο μας να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους προγράμματα ,που ανοίγουν στα παιδιά ένα “παράθυρο”στον κόσμο και τα βοηθούν να γίνουν πολίτες με σεβασμό και αλληλεγγύη προς τους άλλους λαούς.

 

https://youtu.be/GIaZzZ7XeQM

 

Collaborative story :

https://www.storyjumper.com/book/showframe/127864122/The-Stolen-Necklace-Where-is-the- necklace#page/1

 

Collaborative diary :

https://www.storyjumper.com/book/showframe/128024882/The-Stolen-Necklace-My-Diary#page/1