Το ελάφι και ο Ιππότης

2023-03-21 14:53

Το ελάφι και ο Ιππότης

Η υπεύθυνη Σχολικής βιβλιοθήκης στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας, της δημιουργικότητας ,της διεύρυνσης των δράσεων της ,την καλλιέργεια αγαπης για τα βιβλία,τη διασύνδεση με τη Βιβλιοθήκη Κοραή , κάλεσε την κ.Βιβη Μαρκάτου στο σχολείο μας.
Με την κ. Βιβή Μαρκάτου υλοποιηθηκε σχετική δράση στο σχολείο μας. Η κ. Βιβή Μαρκάτου είναι βραβευμένη σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων και εικονογράφος. Είναι μέλος του Ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ (Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου) και έχει εικονογραφήσει πάνω από 50 βιβλία για παιδιά σε Ελλάδα και Κύπρο. Η δουλειά της ήταν υποψήφια δύο φορές στα βραβεία Ίρις από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και μια φορά ήταν υποψήφια στις Κάννες (κατακτώντας τη δεύτερη θέση) στο Cannes World Film Festival.
Ευχαριστώ θερμά τον.κ.Σπυρακη για την πρόταση υλοποίησης αυτής της δράσης,τη Βιβλιοθήκη Κοραή ,τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης , που οργάνωσαν τη δράση αυτή στη Βιβλιοθήκη Κοραή και δημιούργησαν το έναυσμα για την υλοποίηση παρόμοιας δράσης στο σχολείο μας. Οι πληροφορίες για την βιογραφία της κ.Μαρκατου έχουν αντληθεί από το site της Βιβλιοθήκης Κοραή .