Ε1

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μαρία Ανδρίτσου
Τηλεφωνική Επικοινωνία: κάθε Παρασκευή 12.10-13.00

ΦΡΟΥΤΟΠΑΡΤΥ!!!!

    

Πασχαλινά Κουλουράκια

Λίγο πριν φύγουμε για τις διακοπές του Πάσχα φτιάξαμε με τα παιδιά της τάξης μας πασχαλινά κουλουράκια. Τα παιδιά εκτέλεσαν κατά γράμμα την συνταγή και το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό!!
 
 

"Μπορεί η Ιστορία της Ε τάξης να δυσκολεύει τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, όμως πάντοτε χρειάζεται να βρίσκουμε τρόπους, ώστε το μάθημα να αποκτά νόημα. Στην Ε1 τάξη φέραμε φιγούρες, πιόνια και Playmobil για να αφηγούμαστε σε κύκλο τις ιστορίες των βυζαντινών χρόνων τοποθετώντας τα αντικείμενα στον χάρτη, κάτι που μας κινητοποιεί περισσότερο. Μια ενδιαφέρουσα επέκταση της δραστηριότητας θα ήταν να κατασκευάσουμε με την τάξη μας ένα παιχνίδι στρατηγικής με θέμα το Βυζάντιο και τις ιστορικές μάχες. Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν!"

"Στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε1 τάξης συζήτησαν με την κυρία Ελένη Παλιούρα, πρόεδρο της κοινότητας του Βερβεράτου, για την ενεργή πολιτειότητα και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Με αφορμή την επίσκεψη της κυρίας Ελένης, που την ευχαριστούμε ιδιαίτερα, τα παιδιά έμαθαν για την οργάνωση και τη λειτουργία της κοινότητας και του δημοτικού συμβουλίου, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των μελών του, τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται αποφάσεις ή επιλύονται διάφορα ζητήματα, ενώ αναστοχάστηκαν για τη σημασία της συμμετοχής όλων, μικρών και μεγάλων, στα κοινά. Σύντομα τα παιδιά θα συμμετάσχουν και στη δική τους συνέλευση στο πλαίσιο της τάξης τους. Γιατί η δημοκρατία δεν μαθαίνεται από τα βιβλία, αλλά στην πράξη!"

"Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ και Ε1 τάξης ήρθαν σε επαφή με το θεατρικό παιχνίδι και τη δραματοποίηση με αφορμή την επίσκεψη του κυρίου Σταύρου Σπυράκη από την ομάδα των Θεατροποιών Χίου. Στο θεατρικό εργαστήριο τα παιδιά δοκίμασαν παιχνίδια συντονισμού και εμψύχωσης της ομάδας, ενώ επίσης είχαν την ευκαιρία να δραματοποιήσουν ένα απόσπασμα από το σύντομο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Τ' αγνάντεμα" και να πειραματιστούν με τεχνικές θεατρικής ανάγνωσης και δραματοποίησης ενός κειμένου."

  

"Σε ποιον όροφο μένει η ανθρωπιά; Η αγάπη; Το κέρδος; Ο εγωισμός; Η φιλία; Η ανιδιοτέλεια; Η ζωή είναι ένα κτίριο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταρρεύσει... Τι θα μετράει τότε ως πιο σημαντικό; Σήμερα οι μαθητές και μαθήτριες του Ε1 άφησαν την ορθογραφία και την ανάγνωση για το τέλος, και έβαλαν προτεραιότητες!... Γιατί το να συζητούν για τις πιο σημαντικές αξίες της ζωής είναι το πιο ουσιαστικό μάθημα!"

 Στο μάθημα των Εικαστικών τα παιδιά της Ε1 τάξης μαθαίνουν για τους μεγάλους ζωγράφους και τα ρεύματα αισθητικής στην τέχνη, εμπνέονται να φτιάξουν τα δικά τους έργα ενώ εκφράζονται με ζωγραφική και κατασκευές σε κάθε ευκαιρία!!
Από τη Φυσική και τη Γεωγραφία έως τη Γλώσσα, τα Μαθηματικά και τις σχολικές μας γιορτές.